Здравейте,

Моля за помощ. Преминаваме от НСС към МСС. Актюерската печалба по МСС се трансформира в "Неразпределена печалба от мин. години".
 Съответно в ГФО имам "Печалба за годината" и "Друг всеобхватен доход". В статистиката (ГОД) на перо "Текуща печалба за годината" коя печалба следва да посоча - тази от "Печалба за годината" (съответно без актюерска печалба/загуба) или от " Общо всеобхватен доход за годината"?
Благдаря предварително, много се обърках тази година.
Здравейте,

Имам следния проблем и моля за съвет: получихме (чрез ВОП) погрешно стока в по-голямо количество от колкото е фактурирана. През следващия месец ще ни бъде издадена фактура за превишеното количество. Въпросът ми е какво да правя този месец - да заприходя ли излишъка с протокол (304/709) или да осчетоводя само получената фактура? Ако заприходя стоката с протокол, как да отразя ф-рата следващия месец (709/401 ???) И най-вече какво да правя с Интрастата? Какво количество и стойност трябва да отразя - реалното получено или това по фактура?
Благодаря Ви предварително.
Здравейте.
И аз имам въпроси по попълването на приложението.
Суми, начислени към свързани лица за 2013 г., за които ще получим документ през 2014 г., посочват ли се в приложението?
Съответно получени фактури през 2013 г., но отнасящи се за 2012 (съответно разхода е признат през 2012) включват ли се или не?